250 Drentse bedrijven willen plannen windpark Drenthe tijdelijk stopzetten

| 17 januari 2016

250 bedrijven in Drenthe willen dat de overheid de procedure voor het windpark in de Veenkoloniën tijdelijk stopzetten. In een brief wijzen ze op het conflict tussen de inwoners en ondernemers die tegen de aanleg van windparken en anderzijds de windboeren zijn.

Het conflict lijkt te escaleren. Leden van de ondernemersvereniging worden geboycot door initiatiefnemers van de windparken. “Dat gaat veel te ver”, aldus bestuurslid Klaas Roelfsema van de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek.

Een time-out van een half jaar wordt aan de overheid gevraagd om tot een oplossing te komen. Gebiedscoördinator Titian Oterdoom riep al eerder dat er geen draagvlak is in het gebied voor de toekomstige windturbines. De ondernemers pleiten voor de aanstelling van een onafhankelijke bemiddelaar. “Het moet een persoon van een bepaald kaliber worden zoals bijvoorbeeld Herman Wijffels.”

Wijffels (75) was topman van de Rabobank, lid van de Sociaal Economische Raad en bestuurslid van de Wereldbank. Momenteel is hij hoogleraar duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.