Beleid zorgt voor meer banen in offshore windenergie

| 17 oktober 2014

Uit een verkenning naar de economische impact van het Nederlandse sector “Wind Op Zee” die TKI Wind op Zee heeft gepubliceerd blijkt dat de werkgelegenheid bij Nederlandse bedrijven actief in windenergie (offshore) gaat groeien. Momenteel zorgt Windenergie op Zee voor circa 2150 banen in de productie, bouw en beleid & onderzoek voor offshore windprojecten. 

Het is een van de weinige sectoren die momenteel groeit. Het afgelopen jaar is de werkgelegenheid gegroeid met 12 naar 15% omzet. Het TKI Wind op Zee verwacht dat de werkgelegenheid gaat groeien naar 10.000 banen in 2020.

Werkgevers die fundaties maken, werkgevers die ze vervolgens afwerken en geschikt maken voor installatie van fundatie, kabels en windturbines op zee.  Nederland is een kennisland, dus ingenieursbedrijven, de kennisinstellingen en onderzoekscentra zorgen ook voor werkgelegenheid in windenergie op zee.

Jan Steen van Oord

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor het rapport

Bron: TKI wind op zee

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore Windparken, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.