Belgische offshore windpark Northwester2 bereikt Financial Close

| 17 oktober 2018

Northwester2 zal de eerste offshore windpark zijn met de MHI/Vestas V164 windturbine met een naar 9,5 MW verhoogd vermogen. Gepland zijn 23 windturbines met in totaal 218,5 MW vermogen.

In het voorjaar 2019 zal het windpark-project opgestart worden. Volgens de planning zal het windpark medio 2020 operationeel zijn. Northwester2 wordt de zesde Belgische windpark in de Noordzee. De locatie is ca. 50 km uit de kust van Zeebrugge/Oostende. Het windpark wordt ontwikkeld en geëxploiteerd door de Belgische onderneming Parkwind (aandeel 70%) in samenwerking met het Japanse industrieconcern Sumitomo Corporation (aandeel 30%).

Het windpark met een investering van 700 miljoen Euro (3,2 miljoen Euro/MW) werd gefinancierd door een internationaal consortium van banken met in de hoofdrol de Europese Investeringsbank met een lening van 210 miljoen Euro en de Deense EKF (Export Credit Agency) met een lening van 100 miljoen Euro.

Verder waren bij de financiering nog de volgende banken betrokken: BNP Paribas Fortis, Rabobank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, ASN Bank, Belfius Bank, Triodos Bank, ING Bank, Société General en KBC Bank.

Bron: www.windbranche.de,

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.