Duits offshore windpark Arcadis Ost 1 levert eerste stroom

| 17 januari 2023

© Heerema Marine Contractors

Het offshore windpark Arcadis Ost 1, gelegen in de Oostzee, ten noordoosten van het eiland Rügen, levert sinds 12 januari de eerste stroom aan het Duitse net.

Arcadis Ost 1 omvat 27 Vestas V174-9,5MW-turbines met een totaal opgesteld vermogen van 257 MW. Het is daarmee het eerste offshore windpark waar dit type turbine is geïnstalleerd. Wanneer volledig operationeel, zal het windpark genoeg groene energie opwekken om het equivalent van 290.000 huishoudens van stroom te voorzien.

De installatie van de XXL monopile funderingen en het offshore substation begon in juni, kort gevolgd door het leggen van de kabels in augustus en de installatie van de turbines eind november. In de volle winterperiode verliep de drijvende installatie van de turbines, het aansluiten van de kabels en de inbedrijfstelling van de turbines met partner 50 Hertz naadloos. De installatie van de turbines wordt uitgevoerd door Heerema Marine Contractors. Het bedrijf maakt hierbij gebruik van hun nieuwe Rotor Nacelle Assembly (RNA) methode. De stroom van het windpark komt aan bij het aansluitpunt in Lubmin.

Arcadis Ost 1 is ontwikkeld door Parkwind met deelname van PMV en OstseeWindEnergie GmbH, een projectvennootschap van de drie partners Oberhessische Versorgungsbetriebe AG, Stadtwerke Bad Vilbel en WV Energie AG.Het is voor Parkwind het eerste internationale project.

 

 

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.