Eneco (offshore wind) verhuist grotere locatie

| 17 september 2014

Eneco breidt werkzaamheden in IJmuiden uit en verhuist naar grotere locatie. De afdeling Offshore Wind van energiebedrijf Eneco betrekt een nieuw kantoor aan de Vlissingenstraat 43. Vanuit het oude pand aan de Industriestraat werd de bedrijfsvoering van het Prinses Amaliawindpark gedaan.

Op dit moment bouwt Eneco samen met het Japanse Mitsubishi Corporation iets zuidelijker haar tweede windpark op zee, Eneco Luchterduinen. Dit leidt tot een belangrijke uitbreiding van de werkzaamheden in IJmuiden. Extra voordeel van het nieuwe pand is dat het aan het water ligt, dichtbij de aanlegsteiger die Eneco en haar aannemers gebruiken.

Het pand is ontwikkeld door Het Kleine Strand BV uit IJmuiden in samenwerking met bouwbedrijf F5 uit IJsselstein. De medewerkers van Eneco Offshore Wind hebben er de beschikking over 22 werkplekken en 8 flexplekken. Ze hebben een mooi uitzicht op de Noordzee en bij helder weer kunnen ze het op 23 kilometer voor de kust liggende Prinses Amaliawindpark zelf zien liggen.

Het gaat om het bouwteam van Eneco Luchterduinen en het exploitatieteam van het Prinses Amaliawindpark. Als Luchterduinen – ook op 23 kilometer voor de kust- eind 2015 operationeel is, zal de bedrijfsvoering van dit windpark ook vanuit het pand worden aangestuurd.

Verder is aan nabijheid van een eigen aanlegplek bijzonder nuttig. Medewerkers en onderhoudspersoneel kunnen meteen de zee op. In het pand kan tijdelijke materiaal worden opgeslagen en er zijn uitbreidingsmogelijkheden, mochten de werkzaamheden in een later stadium nog verder worden uitgebreid.

Eneco-ijmuiden

Tags: , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Offshore Windparken, Offshore windparken, Overheid, Windaanbod, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.