Equinor koopt aandeel van 50% van Pools offshore windparkproject

| 17 december 2019

©Equinor

Het Poolse energiebedrijf in privaatbezit, Polenergia, heeft 50% van de aandelen van het geplande offshore windpark Baltyk I aan het Noorse energiebedrijf Equinor verkocht. Equinor is voor 67% in handen van de Noorse staat. Naast aardgas en olie is Equinor sinds een aantal jaren ook gericht op windenergie. De vroegere naam van Equinor – t/m 2018 – was Statoil.

In 2018 had Equinor al 50% van de aandelen van de twee geplande Poolse offshore windparken Baltyk II en III van Polenergia verworven. Voor de verdere realisatie van de drie offshore windparken Baltyk I, II en III hebben Equinor en Polenergia een joint venture opgericht waarbinnen Equinor primair verantwoordelijk is voor ontwikkeling, bouw en exploitatie.

Baltyk I heeft een gepland vermogen van maximaal 1.560 MW en Baltyk II en III hebben bij elkaar een gepland vermogen van 1.440 MW. De locatie van de drie windparken is in de Poolse Oostzee ca. 80 km ten noorden van de havenstad Leba. De waterdiepte van de locatie is tussen 25 en 35 m.

Tags: , , , ,

Category: Offshore windparken, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.