Installatie turbines in Windpark Piet de Wit voltooid

| 17 september 2021
Installatie turbines in Windpark Piet de Wit voltooid

Bron: Deltawind

Deze week is de laatste van de zeven windturbines volledig opgebouwd in Windpark Piet de Wit, gelegen bij Ooltgensplaat, in de gemeente Goeree-Overflakkee. Het windpark zal naar verwachting later dit jaar volledig in bedrijf worden gesteld.

Piet de Wit is een initiatief van De Plaet BV met als aandeelhouders Promill BV en de coöperatie Coöperatie Deltawind u.a. Het betreft een repowering project waarbij de oorspronkelijke 12 Vestas, type V66, windturbines, elk met een vermogen van 1,75 MW, zijn vervangen door 7 moderne windturbines van elk 4,8 MW. Deze worden geleverd door de Duitse windturbinefabrikant Nordex.

Het project heeft in augustus 2020 financial close bereikt. De eerste bouwwerkzaamheden zijn kort daarna van start gegaan. GMB werd gecontracteerd voor de civiele werken. In maart 2021 is de laatste oude windturbine verwijderd door Business in Wind.

Ook de netaansluiting is gereed. In de komende periode wordt de bekabeling van het park onder spanning gezet. Daarna worden de turbines uitvoerig getest en afgesteld voordat het windpark later dit jaar in productie wordt genomen. Bron: Deltawind

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.