Laatste transition pieces onderweg naar Borssele 1&2

| 17 maart 2020

© Bladt Industries

De laatste 6 transition pieces en anode boxen voor het offshore windpark Borssele 1 & 2 hebben vorige week de productiefaciliteit van Bladt Industries A/S in Aalborg, Denemarken verlaten. Dit meldt de Deense staalproducent.

Bladt Industries kreeg in oktober 2018 de opdracht van windparkeigenaar Ørsted om 35 transition pieces (TPs) te fabriceren. In december dat jaar volgde een nieuwe opdracht voor nog eens 24 TPs waarmee het totaal op 59 kwam. Elke TP weegt ongeveer 390 ton, heeft een diameter van 6 meter en een lengte van 26 meter. Bladt Industries begon in december 2018 met de productie van de eerste TPs. Eind november 2019 verlieten de eerste 6 TPs de productiefaciliteit in Aalborg.

De overige 35 TPs worden door EEW OSB gebouwd. De monopiles waarop de Siemens Gamesa 8 MW windturbines komen te staan worden gebouwd door Sif en EEW SPC.

Borssele 1 & 2 wordt op dit moment gebouwd op ongeveer 22 km uit de kust van Zeeland. Het heeft een vermogen van 752MW. Begin januari van dit jaar werd begonnen met de installatie van de funderingen. Ørsted meldt dat op dit moment 30 funderingen geïnstalleerd zijn. Tevens zijn er 14 kabels gelegd. In april staat het begin van de installatie van de 94 Siemens Gamesa 8 MW windturbines gepland.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.