Offshore windenergie afgeremd door 3 factoren

| 17 maart 2014

Grote voorraden olie en gas hebben plotseling de fossiele brandstoffen weer aan populariteit geholpen. Het vreemde is dat de ontdekking van olie & gas nauwelijks invloed heeft op de olieprijs en is de hernieuwbare energie als wind-, water en zonne-energie wat naar de achtergrond verdrongen. Eigenlijk is die sector nooit helemaal doorgebroken ondanks de investeringen. Bovendien kampen de verschillende segmenten van de sector van de hernieuwbare energie met hun eigen specifieke problemen. De offshore windenergie wordt door 3 factoren afgeremd en dat zijn 3 factoren namelijk vogels, bommen en haaien.

Deze vormen zelfs zo’n grote plaats dat de plannen om de London Array wind farm uit te breiden voorlopig in de koelkast gestopt werden. Drie nutsbedrijven hadden de plannen om het grootste windmolenpark in de wereld uit te breiden. Zes Britse utilities hebben gelijkaardige plannen eveneens bevroren.Bij het London Array wind farmproject waren het Deens Dong Energy, het Duitse E.On en Abu Dhabi’s Masdar betrokken. De plannen hebben minstens 3 jaar vertraging opgelopen omdat eerst de gevolgen van de implant van nieuwe windmolens op de vogelpopulatie bestudeerd moeten worden.

natuurfreeksdodevogels

Klik hier voor originele bericht.

Bron: Slim beleggen.nl

Tags: , , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Fotos, Groene energie, Klimaatverandering, Offshore windparken, Offshore Windparken, Overheid, Rotorblad, Subsidie, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.