Orsted koopt Deepwater Wind

| 17 oktober 2018

Het Deense energiebedrijf Orsted koopt voor 440 miljoen Euro Diepwater Wind, de in Rhode Island gevestigde Amerikaanse ontwikkelaar van offshore windenergie. Diepwater Wind is de vooraanstaande ontwikkelaar van offshore windparken in de VS met een portfolio van geplande windparken van ca. 3 300 MW.

De ontwikkeling van offshore windparken in de VS staat nog aan het begin. Het Block Island windpark van Deepwater Wind met 30 MW vermogen is de eerste sinds december 2016 operationele windpark in de VS. Verder zijn in het portfolio van Diepwater Wind drie geplande offshore windparken in Rhode Island, Connecticut en New York met een totaal vermogen van 810 MW.

In Massachusetts en Delaware beschikt Diepwater Wind over de ontwikkelrechten voor drie offshore gebieden voor in totaal ca. 2 500 MW. Orsted heeft in de VS ontwikkelrechten voor meer dan 5 500 MW offshore windenergie. 2 000 MW daarvan heeft betrekking op het zeegebied Bay State Wind in Massachussetts. Bay State Wind zal worden ontwikkeld door een joint venture van Orsted en het energiebedrijf Eversource.

Verder beschikt Orsted in New Jersey over ontwikkelrechten voor ca. 3 500 MW in het zeegebied Ocean Wind. Nadat de overname van Deepwater Wind door Orsted is goedgekeurd door de Amerikaanse mededingingsautoriteit zal Diepwater Wind als  organisatie van Orsted onder de naam ‘Orsted US Offshore Wind’ verder gaan.

Bron: www.windbranche.de

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.