Raad van State verwerpt windplan Oldebroek

| 17 maart 2010
bron: Reformatorisch Dagblad

Al jaren wordt er geprobeerd een windpark te realiseren nabij het verkeersknooppunt Hattemerbroek, westelijk van Zwolle bij de kruising van A28 en N 50. Het gaat om totaal twaalf turbines met ashoogten van 105 meter en totaal 60 MW.

De locatie omvat het grondgebied van drie gemeenten en twee provincies. Het onderdeel in de gemeente Kampen (Overijssel, 5 turbines) werd door de gemeenteraad in maart vorig jaar al verworpen en de gemeenteraad van Hattem (3 turbines) schoof de plannen eerst op de lange baan in afwachting van nieuw beleid uit Den Haag en stemde het vervolgens in december 2008 weg.

Het derde deel in de gemeente Oldebroek (4 turbines) is nu afgewezen door de Raad van State omdat er geen onderzoek naar de milieugevolgen is gedaan. Er moet een MER komen omdat de drie onderdelen niet los van elkaar gezien kunnen worden. Bewoners hadden bezwaren gemaakt tegen de plannen. De provincie is voorstander maar als die het plan wil doorzetten moet ze een provinciaal inpassingplan maken en de milieugevolgen onderzoeken.

Reformatorisch Dagblad

Category: Overheid, Windparken

Reacties zijn gesloten.