Siemens Gamesa presenteert upgrade van 5.X onshore platform op HUSUM

| 17 september 2021
Siemens Gamesa presenteert upgrade van 5.x onshore platform op HUSUM Wind

© SG

Siemens Gamesa heeft de upgrade van zijn 5.X onshore platform deze week op de HUSUM Wind-beurs geïntroduceerd. De nieuwe SG 6.6-155 en SG 6.6-170 turbines kunnen beiden een grotere jaarlijkse energieproductie en geoptimaliseerde project-CAPEX bieden.

Beide turbines combineren een flexibel vermogen van 5,6 MW tot 6,6 MW met twee rotordiameters – van 155 en 170 meter. De combinatie van het verhoogde vermogen en de grootste rotor in de industrie maakt dit de grootste onshore windturbine van de wereld. De upgrade zal de prestaties van het 5.x platform in hoge, gemiddelde en lage windomstandigheden optimaliseren, aldus Siemens Gamesa.

Siemens Gamesa introduceerde het 5.X platform in april 2019. Het eerste contract voor het 5.X-platform werd eind 2019 getekend en heeft betrekking op het 231 MW Zweedse onshore windpark Skaftåsen. Sindsdien heeft Siemens Gamesa bijna 3 GW aan orders ontvangen voor het platform. Hiermee is het een van de snelst verkopende technologieën van het bedrijf is.

De eerste prototypes van de Siemens Gamesa 5.X, de SG 6.6-155 (in Alaiz, Spanje) en de SG 6.6-170 (Hovsore, Denemarken), zijn momenteel in bedrijf en aangesloten en bevinden zich in de testfase. Bron SG

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.