Toshiba en GE werken samen aan Haliade-X offshore windturbine in Japan

| 17 mei 2021
Toshiba gaat GE's Haliade-X windturbine in Japan produceren

© GE Renewable Energy

GE Renewable Energy heeft met Toshiba Energy Systems and Solutions Corporation een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten om kritieke fasen van het productieproces van GE’s  12 – 14 MW Haliade-X offshore windturbine te lokaliseren in Japan. Daarnaast zal Toshiba ook commerciële ondersteuning verlenen om de windturbine op de Japanse markt tot een succes te maken.

GE zal zeker in de beginfase kritische onderdelen en componenten aan Toshiba leveren voor de assemblage van gondels. Daarnaast zal Toshiba door GE ondersteund worden bij de opbouw van een locale toeleveringsketen. Toshiba zal know how moeten opbouwen om de gondels van de Haliade-X te assembleren, te transporteren en preventief te onderhouden. Financiële voorwaarden en specifieke details zijn niet bekendgemaakt.

De Japanse overheid wil in 2030 over 10 GW offshore windenergie beschikken. Jaarlijks zal daarvoor een tender met 1 GW vermogen worden geopend. Het offshore windenergie vermogen zou tot en met 2040 naar 30 tot 45 GW moeten groeien. Deze doelstellingen zijn van toepassing voor offshore windturbine met vaste en drijvende fundamenten. Bron: GE

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.