TouchWind sluit samenwerkingsovereenkomst met Japanse Mitsui O.S.K. Lines voor drijvende wind

| 17 mei 2022

Bron: TouchWind

De Nederlandse ontwikkelaar van drijvende windtechnologie TouchWind en de Japanse rederij Mitsui O.S.K. Lines (MOL), hebben een MoU ondertekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van drijvende windtechnologie, gebaseerd op TouchWind’s unieke kantelbare drijvende windturbineconcept met rotor uit één stuk.

MOL breidt zijn activiteiten uit met offshore windenergie en ziet grote kansen voor dit robuuste drijvende turbineconcept dat door de eenvoud van constructie kostenconcurerend moet zijn.

Dorodat de rotor automatisch de juiste positie vindt, kan deze windsnelheden aan tot 70 m/s. Het concept maakt compactere drijvende offshore windparken mogelijk. Dit leidt tot een enorme toename van het energiepotentieel voor offshore windparken, aldus TouchWind. Daarnaast kan het onderhoud sneller en veiliger worden uitgevoerd tijdens zwaardere weersomstandigheden.

Tekst gaat verder onder video.

MOL’s volledige in Londen gevestigde dochteronderneming MOL (Europe Africa) Ltd. zal een sleutelrol spelen in de samenwerking met Touchwind.

De heer Masayuki Sugiyama, General Manager van de Wind PowerProjects Unit bij MOL, verklaart: Het unieke concept van TouchWind biedt een groot potentieel om de bezettingsgraad en efficiëntie van windparken te verhogen en de kosten van windturbines te verlagen dankzij het innovatieve ontwerp. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met TouchWind MOL kansen zal bieden om efficiënte en concurrerende drijvende offshore windparkprojecten te ontwikkelen.”

Oprichter en CEO van TouchWind, Rikus van de Klippe, voegt toe: “Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met MOL ons in staat zal stellen om onze drijvende windturbine met rotor uit één stuk sneller uit te rollen in grotere delen van de wereld. Op die manier kunnen we de wereldwijde uitstoot sneller helpen terugdringen. Ik kijk ook uit naar de gezamenlijke toekomstige technologische ontwikkeling met MOL om de efficiëntie verder te verhogen en de kosten te verlagen, vooral op het gebied van exploitatie en onderhoud op zeeniveau”. Bron: TouchWind

Tags: , , ,

Category: Drijvende windenergie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.