Turbineinstallatie onshore deel Windplanblauw afgerond

| 17 november 2022

Bron: Windplanblauw

Begin deze week werd de opbouw van de laatste windturbine op land voor het windenergie project Windplanblauw afgerond. Alle 37 windturbines staan nu.

De komende tijd wordt nog verder gewerkt aan de installatie van systemen binnen in enkele windturbines en doorlopen de windturbines een testfase. Vervolgens zullen de windturbines, van het type V162-5.6 MW, geleverd door Vestas, proefdraaien voordat zij overgedragen kunnen worden aan de windparkeigenaren.

Windplanblauw

Windplanblauw is een windpark in de gemeenten Dronten en Lelystad in de noordwesthoek van de provincie Flevoland waarbij 61 krachtigere, grotere windturbines de voormalige 74 windturbines vervangen. Het project is een initiatief van een initiatief van Vattenfall en SwifterwinT.

Van de 61 windturbines worden er 24 buiten de dijk, in het IJsselmeer geplaatst en 37 op land. Het totale vermogen van al deze windturbines komt op ongeveer 340 MW. General Electric (GE) levert de 24 windturbines (type Cypress 5.5 MW) voor het nearshore deel van Windplanblauw. Op dit moment wordt op het IJsselmeer nog gewerkt aan de bouw van de fundaties voor de windturbines.  Bron: Windplanblauw

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.