Umicore tekent twee PPAs voor stroomafname van Belgische onshore en offshore windparken

| 17 februari 2023

Umicore’s locatie in Olen, België © Umicore

Umicore, een wereldwijde materiaaltechnologie- en recyclagegroep met hoofkantoor in België, heeft twee afzonderlijke langlopende stroomafnameovereenkomsten (PPA’s) ondertekend met ENGIE en Axpo om hernieuwbare elektriciteit te betrekken van offshore en onshore windturbines in België.

Deze overeenkomsten zullen meer dan de helft van de elektriciteitsbehoefte van de Belgische vestigingen van Umicore dekken en helpen de Groep zijn doelstelling te bereiken om koolstofneutraal te zijn tegen 2035.

Beide contracten gingen van start in januari van dit jaar en zullen voornamelijk de fabriek van Umicore in Hoboken bedienen, een van ’s werelds grootste recyclage-installaties voor edele metalen, en de vestiging in Olen, waar verschillende activiteiten en het hoofdkantoor voor onderzoek en ontwikkeling van Umicore zijn ondergebracht.

Met ENGIE heeft Umicore zich verzekerd van de stroomproductie van 28 MW offshore windturbines van ENGIE in de Belgische Noordzee. ENGIE zal Umicore tot 2030 ongeveer 100 GWh hernieuwbare elektriciteit per jaar leveren. De partijen sloten eerder ook al een lange termijn PPA voor een Umicore-installatie in Polen. ENGIE heeft daarnaast Umicore in België al verschillende duurzame energieoplossingen ter plaatse geleverd, zoals installaties voor wind, zon en batterijen. Voor ENGIE is deze leveringsovereenkomst met Umicore de laatste in een reeks leveringscontracten op lange termijn met industriële spelers in België.

Met Axpo heeft Umicore een 14-jarige PPA ondertekend voor afname van hernieuwbare elektriciteit van een onshore windpark in België. Umicore heeft zich exclusief verzekerd van de productie van dit windpark, waarbij Axpo tot 2035 ongeveer 35 GWh per jaar zal leveren. Axpo is de grootste producent van hernieuwbare energie in Zwitserland en internationale speler in de energiehandel en de marketing van zonne- en windenergie.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.