Vestas zet nieuwe door ESVAGT te bouwen SOV in voor Hollandse Kust West

| 17 januari 2024

Het Deense bedrijf ESVAGT gaat een nieuw Service Operation Vessel (SOV) bouwen welke door windturbineleverancier Vestas zal worden ingezet in het offshore windpark Hollandse Kust West van Ecowende. ESVAGT is al begonnen met het ontwerp en de bouw van de nieuwe SOV.

Het offshore windpark Hollandse Kust West zal in 2026 in gebruik worden genomen. Vestas heeft de opdracht ontvangen voor de levering en service van 52 van haar V236-15.0 MW windturbines. Vestas en ESVAGT zijn een 15-jarig contract met verlengingsopties overeengekomen, dat is afgestemd op Vestas’ servicecontract voor EcoWende om de optimale prestaties van de turbines te waarborgen.

De batterij-hybride SOV is een nieuw compact ontwerp, met het laagst mogelijke brandstofverbruik, en is voorbereid op volledige elektrificatie.

Het Ecowende windpark, een joint venture van Shell en Eneco, voldoet aan verschillende niet-prijsgerelateerde criteria van de Nederlandse overheid, waaronder het creëren van een vogelcorridor binnen de lay-out van het windpark, het verhogen van de naafhoogte om meer verticale ruimte voor vogels te creëren en het integreren van detectie- en afschriksystemen voor vogels en vleermuizen in het turbineontwerp.

ESVAGT heeft de prijs “Duurzaamheidsleverancier van het jaar” van Vestas ontvangen voor 2023, en het nemen van de milieumaatregelen past goed bij de ambities van zowel Vestas als ESVAGT om een zo duurzaam mogelijk bedrijf te runnen.

Langdurige partnerschap

De nieuwbouw wordt de 6e SOV voor Vestas. De twee partijen werken al sinds 2010 samen. Bron: ESVAGT

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.