ACWA Power krijgt landrechten voor 10 GW windproject in Egypte

| 18 juli 2023

ACWA Power, een Saoedisch beursgenoteerd particuliere waterontziltingsbedrijf en speler op het gebied van groene waterstof en energietransitie, heeft gisteren een memorandum of understanding (MoU) ondertekend met de New and Renewable Energy Authority (NREA) voor de toewijzing van land voor een windproject van 10 GW in Egypte.

© ACWA Power

Het MoU wijst ongeveer 3.000 vierkante kilometer land ten westen van Sohag, een stedelijk centrum, toe voor het project. Het windproject zal naar verwachting jaarlijks ongeveer 50 duizend gigawattuur aan schone energie opwekken, waardoor het equivalent van ongeveer 11 miljoen huishoudens van elektriciteit worden voorzien. Het zal een van de grootste windprojecten in Egypte zijn.

Het 10 GW windproject zal de Egyptische economie naar verwachting 6,5 miljard dollar besparen op de jaarlijkse aardgaskosten, en daarnaast tot 120.000 banen creëren, aldus ACWA Power. De directe werkgelegenheid in de bouwfase wordt geschat op 45.000 mensen, en ongeveer 75.000 mensen indirect, naast ongeveer 2.500 banen voor de exploitatie- en onderhoudsfase na de voltooiing.

Het project zal bijdragen aan het ambitieus programma dat Egypte heeft aangenomen om de elektriciteitssector op verschillende gebieden vooruit te helpen, waaronder het maximaliseren van het gebruik van nieuwe en hernieuwbare energiebronnen. Zo wil het land de capaciteit voor hernieuwbare energie in de energiemix verhogen tot 42% in 2035.

ACWA Power heeft nog drie andere faciliteiten in Egypte die in bedrijf, in aanbouw of in vergevorderde ontwikkeling zijn, waaronder een 120 MW zon-PV project in Benban, een 200 MW zon-PV faciliteit in Kom Ombo en het 1,1 GW Suez Windenergie project. Het bedrijf is sinds 2015 aanwezig in Egypte. Bron: ACWA Power

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.