Allereerste offshore wind leaseverkoop in California start op 6 december

| 18 oktober 2022

Vandaag werd bekend gemaakt dat het Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) op 6 december 2022 een offshore windenergie-leaseronde van 4,5 GW zal houden voor gebieden op het Outer Continental Shelf (OCS) voor de kust van Centraal- en Noord-Californië.

Dit is de allereerste verkoop van offshore windleases aan de westkust van de VS. Het is tevens de allereerste verkoop waarbij potentiële drijvende offshore windenergieontwikkeling op commerciële schaal mee wordt genomen.

BOEM zal 5 Californische OCS-leasinggebieden aanbieden met een totale oppervlakte van ongeveer 373.268 acres. Samen hebben deze het potentieel om meer dan 4,5 GW offshore windenergie te produceren, het equivalent van meer dan 1,5 miljoen huizen van energie te voorzien en duizenden nieuwe banen te ondersteunen.

Veiling details en voorwaarden

Het California Final Sale Notice (FSN), dat later deze week in het Federal Register wordt gepubliceerd, bevat gedetailleerde informatie over de definitieve leasegebieden, leasebepalingen en -voorwaarden en veilingdetails. Ook wordt aangegeven welke bedrijven aan de veiling kunnen deelnemen.

Het FSN omvat drie leasegebieden voor de kust van Centraal-Californië en twee voor de kust van Noord-Californië. Het omvat ook verschillende bepalingen die bedoeld zijn om de ontwikkeling van een robuuste binnenlandse toeleveringsketen in de VS te bevorderen, flexibiliteit in de transmissieplanning te stimuleren en goedbetaalde banen bij vakbonden te creëren. Een van de vandaag aangekondigde bepalingen is dat het BOEM biedingskredieten zal verlenen aan bieders die overeenkomsten sluiten met gemeenschappen of investeren in de opleiding van arbeidskrachten of de ontwikkeling van de toeleveringsketen; dat het van de winnende bieders zal eisen dat zij inspanningen leveren om projectarbeidsovereenkomsten te sluiten; en dat zij een verbintenis aangaan met stammen, achtergestelde gemeenschappen, oceaangebruikers en agentschappen.

De leaseronde zal bijdragen aan de doelstellingen van de regering Biden-Harris om 30 GW offshore windenergie tegen 2030 en 15 GW drijvende offshore windenergie tegen 2035 te realiseren. Tot nu toe heeft BOEM 10 concurrerende leaseverkopen gehouden en 27 actieve commerciële windleases uitgegeven in de Atlantische Oceaan van Massachusetts tot North Carolina.Bron: Doi.gov

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.