Amstelveen gaat kleine windmolens plaatsen op kantoorgebouw

| 18 juli 2014

In Amstelveen gaat men een  kantoorgebouw (Parelvisserslaan 1) aanpassen voor  zonne- en windenergie. B & W van de gemeente Amstelveen is verheugd met dit bericht en is bereik om bomen te kappen om windmolens op het dak van het gebouw te plaatsen.

Daarmee wordt afgewijkt van het tot nu toe gevoerde groenbeleid. In augustus wordt gestart met de werkzaamheden.Maar dat laatste is mede om elders noodzakelijk verlies van groen te compenseren.Verder worden kleine, stille en vergunningsvrije windmolens op het dak geplaatst. Door alle technische aanpassingen daalt het energieverbruik volgen.

De eigenaar Goudsmid denkt niet alleen aan energieneutraal maken van het gebouw, maar wil zelfs meer opwekken dan wordt verbruikt. Aan drie gevels komen zonnepanelen, tegen één ervan komt groene beplanting.s hem en de gemeente met 70%, onder meer door bijvoorbeeld LED-verlichting. Omdat blijkbaar geen gemeentelijke vergunning voor de kleine windmolens op het dak nodig is, weten omwonenden tot nu toe van niets en kunnen zij er ook geen bezwaar meer tegen maken.

amstelveen

kleine windmolens

Bron: Amstelveen

Tags: , , ,

Category: Electriciteit, Kleine Windmolens, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.