Brand in windturbine testpark Wieringerwerf

| 18 september 2023

Maandagavond 18 september is er brand uitgebroken in een van de windturbines in Wieringerwerf.

Hier bevindt zich het EWEF-testcentrum voor windturbines. De melding hiervoor kwam even voor 21:00 binnen bij de alarmdiensten. Deskundigen van het windpark waren onderweg voor overleg. Dit meldde Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (VNHN). Een uur later meldde VNHN dat de brandweer weer wegging. De brand zou te hoog geweest zijn om erbij te komen. De brand werd goed in de gaten gehouden door beveiliging van het windpark die afgelopen nacht aanwezig was. Er zou geen gevaar voor de omgeving zijn geweest.

De Duitse windturbinefabrikant heeft ondertussen aan Windenergie-nieuws bevestigd dat het gaat om een ENERCON, type E-160 EP5 windturbine (op stalen mast (Red)). Volgens een woordvoerder van ENERCON ontstond de brand in de buurt van het machinehuis na een gele weerwaarschuwing voor zware regen- en onweersbuien. Een groot gebied rond de locatie van de windturbine werd afgezet en de brandweer werd gealarmeerd.

Bij het incident raakten geen personen gewond. Het resulteerde alleen in materiële schade. De omvang hiervan is nog onbekend.  ENERCON is onmiddellijk begonnen met een oorzakenanalyse om te onderzoeken hoe de brand kan zijn ontstaan. Update: 21-9-2023

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.