BW Offshore investeert in drijvende wind technologiebedrijf Ideol

| 18 februari 2021

Internationaal offshore bedrijf BW Offshore en Ideol S.A., Franse ontwikkelaar van drijvende offshore windtechnologie, gaan hun krachten bundelen via een nieuw wereldwijd geïntegreerd drijvend offshore windbedrijf, BW Ideol AS. Op woensdag 17 februari 2021 heeft BW Offshore een overeenkomst tot aankoop ondertekend om uitstaande aandelen in Ideol S.A. te verwerven via de nieuwe entiteit. Het betreft een investering van 60 miljoen euro.

Ideol, een particulier bedrijf, gevestigd in La Ciotat, Frankrijk, met 60 medewerkers, heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het ontwerpen en ondersteunen van drijvende offshore windprojecten van concept tot installatie. Het bedrijf heeft twee grootschalige demonstratiewindturbines geïnstalleerd op basis van het gepatenteerde vlotterontwerp en bouwt momenteel een aanzienlijke pijplijn van projecten op als mede-ontwikkelaar in Japan, Europa en de VS. BW Offshore’s ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van offshore energieproductiesystemen en toegang tot kapitaalmarkten is complementair aan Ideol’s in eigen huis ontwikkelde drijvende offshore windtechnologie.

BW Ideol
De nieuwe entiteit BW Ideol moet de mogelijkheid bieden om versneld een wereldwijd technologie- en EPC-leverancier en groeiende ontwikkelaar en exploitant van offshore duurzame energieprojecten te worden. BW Offshore verwacht ongeveer 50 % van BW Ideol te gaan bezitten, na een geplande kapitaalverhoging en notering als een afzonderlijk bedrijf op Euronext Growth. Ideol S.A. zal een volledige dochteronderneming worden van BW Ideol. De oprichters en werknemers van Ideol dragen hun belangen over aan BW Ideol. Zij blijven aandeelhouders (naar verwachting 20 % van de aandelen) en zullen het bedrijf leiden, gesteund door BW Offshore als een langdurige industriële partner.

De partijen streven naar voltooiing van de onderhandse plaatsing en notering op Euronect Growth in Oslo tegen eind maart dit jaar. Deze zijn nog onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen. In het geval van vertraging van de geplande kapitaalverhoging en toelating tot de handel, zal BW Offshore een converteerbare aandeelhouderslening van maximaal EUR 10 miljoen verstrekken om BW Ideol’s huidige ontwikkelingsplannen en werkkapitaalvereisten tot 2021 te financieren. Bron: BW Offshore

 

Tags: , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.