Dellner Bubenzer breidt Tsjechische fabriek voor windtoepassingen uit

| 18 januari 2023

Dellner Bubenzer Group Dellner Bubenzer Group, specialist in de productie van zware rotor-, yaw- en pitchremmen voor de onshore en offshore windindustrie, heeft onlangs zijn productiefaciliteit in Tsjechie uitgebreid.

Dellner Hydratech Czech Republic s.r.o. is strategisch gelegen in Staňkovice, Tsjechië, in de buurt van belangrijke hubs, waaronder Praag, Frankfurt en München. De locatie van 7.100 vierkante meter, onder leiding van general manager Jiří Koudela, is goedgekeurd door belangrijke belanghebbenden in de windenergiemarkt, zoals Siemens Gamesa en Vestas. Het is ook bekroond met een reeks ISO-certificaten.

Dellner’s zware rotor-, yaw- en pitchremmen worden gebruikt in verschillende windenergietoepassingen. Rotorremmen zijn meestal in remklauwstijl (actief of passief) en Dellner biedt rotor lock style pinnen (hydraulisch, handmatig) voor veiligheidsvergrendeling en onderhoudsdoeleinden. Yaw remmen (actief of passief) en glijlagers worden samen met speciale remmen geïnstalleerd voor pitch-bewegingen op de bladen.

De onlangs uitgebreide Tsjechische faciliteit, die nu over een grotere capaciteit voor de productie van pitchcilinders beschikt, richt zich voornamelijk op de levering van power packs, pitch units en manifolds, pitch cilinders, koeleenheden en accumulatoren, gevuld met stikstof. Momenteel dragen 35 werknemers bij aan een jaarlijkse omzet van ongeveer 20 miljoen euro vanuit deze ene locatie.

De combinatie van het gehele assortiment Dellner Bubenzer [eerder Pintsch Bubenzer, JHS, Dellner] en Dellner Hydratech [eerder Hydratech Industries] na de voortdurende uitbreiding op groepsniveau, versterkt het aanbod nog verder. Naast de Tsjechische locatie heeft de Dellner Bubenzer Group wind-specifieke faciliteiten in Silkeborg, Denemarken; Dorsten, Duitsland; Bangalore en Chennai, India; Suzhou, Tianjin en Beijing, China; en Alabama, VS.

Dellner Bubenzer Group zal momentum opbouwen op WindEurope, dat in april in Kopenhagen plaatsvindt, en Cleanpower, dat de maand daarna aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in New Orleans plaatsvindt. Bron: Dellner Bubenzer

Tags: , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.