Eerste rotorbladen van Windpark Bommelerwaard-a2 gearriveerd

| 18 augustus 2021
Windpark Bommerlerwaard-A2

Visualisatie Bron: de Windcentrale

De eerste rotorbladen van Windpark Bommelerwaard-a2 zijn op de bouwsite gearriveerd. Het windpark ten zuiden van Zaltbommel, tussen de A2 en de spoorlijn tussen Den Bosch en Utrecht krijgt drie windturbines met een vermogen van 3,675 MW en zal naar verwachting dit jaar nog operationeel zijn.

In maart dit jaar werd met de start van de civiele werkzaamheden door H4A de bouwfase ingeluid. In mei werd de eerste heipaal geslagen. Deze maand vinden de transporten van de grote componenten plaats. Hiervoor wordt de Viaductweg in Zaltbommel op enkele dagen tijdelijk afgesloten.

De rotorbladen zijn voor een Nordex windturbine, model N117, met een ashoogte van 120 m, rotordiameter van 117 m, tiphoogte van 180 m, en een vermogen van 3,675 MW. De verwachting is dat één windturbine van dit type ruim 10 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar opwekt.

Windpark Bommelerwaard-A2 is een initiatief van vijf lokale agrarische ondernemers uit de Bommelerwaard en coöperatie Windunie, verenigd in ‘Windpark Bommelerwaard-A2’. Windunie ondersteunt en adviseert voor windpark Bommelerwaard-A2 de projectorganisatie en ontwikkeling van het windpark. Een van de windturbines wordt beschikbaar gesteld als dorpsmolen voor de omgeving. Dit gebeurt via De Windcentrale.

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.