Eneco realiseert met iwell 7 MW opslagcapaciteit bij elektriciteitscentrale Lage weide

| 18 november 2021
Eneco realiseert met iwell 7 MW opslagcapaciteit bij elektriciteitscentrale Lage weide

Bron: Eneco

Eneco heeft een 15-jarige samenwerkingscontract ondertekend met iwell voor de opslag van stroom bij de Eneco elektriciteitscentrale Lage weide. Met de ontwikkeling en plaatsing van de iwell Mega Cubes ontstaat hier een opslagcapaciteit van 7 MW en 14 MWh. Hiermee is het mogelijk om snel balans te krijgen in vraag en aanbod naar energie.

Het opstarten van een energiecentrale vraagt om elektriciteit en het opvangen van piekmomenten in de energiebehoefte zorgt voor een hogere inzet van de energiecentrale. Door gebruik te maken van een iwells batterij, de Mega Cube, kan deze tijdelijke hogere vraag naar stroom goed worden opgevangen en kan lokaal opgewekte duurzame energie ook lokaal verbruikt worden.

Het iwell-systeem zal per jaar een hoeveelheid elektriciteit opslaan vergelijkbaar met het verbruik van zo’n 2200 huishoudens. iwell verzorgt de Mega Cube en de software om het batterijsysteem te monitoren. Eneco gaat de batterij aansturen en gebruikt de flexibiliteit van stroom uit de batterij voor het balanceren van haar portfolio en het stroomnet.

De komende maanden werkt iwell verder aan de ontwikkeling van de Mega Cubes. De samenwerking met Eneco, gecombineerd met de investering vanuit twee, nog niet bekend gemaakte Nederlandse Groene banken, maken het mogelijk het project te realiseren. De verwachting is dat de eerste Mega Cubes ingezet kunnen worden in oktober 2022. Bron: Eneco/iwell

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.