Enercon rondt opbouw windturbines Windpark Poolvoet af

| 18 april 2022
Enercon rondt opbouw windturbines Windpark Poolvoet af

Bron: Jens Horbeek (LinkedIn)

Met de plaatsing van laatste rotorblad is vorige week de opbouw van de twee windturbines in Windpark Poolvoet van ontwikkelaar E-Connection afgerond. 

Het betreft twee Enercon, type E-126 EP3, met 96 m-ashoogte en 159,5 m-tiphoogte en 4 MW-vermogen. In de komende weken worden de turbines verder gereedgemaakt en getest.

Optimalisatie Windparken Oosterscheldekring

De twee turbines maken deel uit van van het integrale plan Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering (OWO) van ontwikkelaar E-Connection. Het zijn de laatste twee windturbines die tot fase 1 van het project horen. Deze fase omvat in totaal 13 windturbines: acht nieuwe windturbines en de vervanging van vijf bestaande windturbines door nieuwere windturbines. Deze zijn goed voor een totaal vermogen van rond de 55 MW.

Naast Windpark Poolvoet omvat deze fase ook twee windturbines op de westzijde van de Roggenplaat (Windpark Roggeplaat-West). Op het voormalig werkeiland Neeltje Jans is Windpark Binnenhaven gebouwd. Dit windpark omvat vier Vestas V136 windturbines met een totaal opgesteld vermogen van 17,2 MW op de strekdammen langs de Binnenhaven. Daarnaast gaat het om Windpark Neeltje Jans met drie 4,3 MW windturbines langs de vluchthaven op het het werkeiland en Windpark Buitenhaven (Roompotsluis) met twee windturbines met 4,3 MW vermogen.

Naast de al reeds bestaande turbines wekt E-Connection nu ruim 120MW op rond de Oosterscheldekering.

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.