Enersense gaat Fins onshore windpark Oosinselkä bouwen

| 18 april 2023
Enersense gaat Fins onshore windpark Oosinselkä bouwenEnersense International, leverancier van zero-emissie energieoplossingen, is met Gigawatti Oy een overeenkomst aangegaan over de bouw van het Oosinselkä windpark in Luvia bij Eurajoki, Finland.

Het Oosinselkä windpark van Gigawatti Oy bestaat uit 13 turbines. Enersense zal in de zomer van 2023 beginnen met de bouwwerkzaamheden. Volgens de plannen zal het project eind 2024 voltooid zijn. Enersense zal de aanleg van de wegen en platforms van het windpark, de funderingen en het interne netwerk als turnkey levering verzorgen.

“Het Oosinselkä windpark is een voortzetting van de langetermijninvesteringen van de coöperaties om hun eigen hernieuwbare energie te vergroten. Als het windpark klaar is, zal het ongeveer een vijfde van de elektriciteitsbehoefte van de S-groep produceren. De lange ervaring van Enersense met de bouw van infrastructuur voor windparken was doorslaggevend bij de keuze van de aannemer,” zegt Mikko Halonen, CEO van S-Voima.

“Dit project in de groeiende windenergiemarkt is belangrijk voor Enersense. We zijn erg blij dat Gigawatti Oy ons heeft gekozen als hun partner in deze investering. Dit stelt ons in staat om onze goede samenwerking uit te breiden van windenergieonderhoud naar bouwprojecten”, zegt Maija Isoaho, hoofd windenergiebouw voor Enersense’s Power business area.

Gigawatti Oy is volledig eigendom van S-Voima Oy, die verantwoordelijk is voor de inkoop van elektriciteit door de S-groep. S-Voima Oy is eigendom van de coöperaties en SOK samen.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.