Kamp moet voor de rechter vinden Drentse gemeenten

| 18 november 2015

Gemeenten houden vast aan het standpunt dat de provincie (en niet Henk Kamp, minister van Economische Zaken) bevoegd gezag is om de regie te voeren bij de plaatsing van windturbines. Formeel heeft Kamp laten weten dat het zijn standpunten niet aan te passen. Reden voor de gemeenten om de kwestie voor te leggen aan de rechter. 

Freek Buijtelaar wethouder gemeente Borger-Odoorn heeft aan het Dagblad van het Noorden laten weten dat in de loop van de week de dagvaarding gereed moet zijn. Het conflict betreft over wie bevoegd is te beslissen waar de 50 windturbines met een vermogen van 100 MW of meer te realiseren.

Maar, zegt Borger-Odoorn, het project wordt ontwikkeld door 3 verschillende bedrijven, namelijk Stichting Duurzame Energieproductie Exloërmond, Raedthuys Windenergie en Vereniging windpark Oostermoer.

Geen van deze bedrijven haalt een vermogen van 100 megawatt en dus heeft de provincie de bevoegdheid, aldus de gemeente.

Onlangs moesten ook al de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en Groningen door het stof in de kwestie. Het Groninger college heeft volgens de oppositiepartijen de handdoek in de ring gegooid en de bal teruggespeeld naar minister Kamp van EZ. Echter die laat zich op zijn beurt weer leiden door de provincie in de locatiekeuze.

DSC_0312

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.