Gemeenten in Noord-Holland bieden kavels aan

| 18 maart 2014

De provincie Noord-Holland zit niet te wachten op nog meer windenergie in de provincie. Toch moet ook Noord-Holland in totaal 685,5 MW gaan plaatsen. Komende zomer moet duidelijk worden waar en bovendien moeten de windturbines die overlast geven, verplaatst worden naar plekken waar ze geen overlast geven.Vijf gemeenten (Amsterdam, Diemen, Zaanstad, Velsen en Haarlemmermeer) hebben de provincie een speciale aanbieding gedaan. Wanneer deze gemeenten 75 MW aan windturbines mogen plaatsen, krijgt de provincie gratis kavels voor de plaatsing van 12 MW aan turbines.

Te midden van mensen met blaasmolentjes (vooral GoenLinks aanhangers) en een blaaskapel die een windserenade ten gehore gaf, drukte de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest de gedeputeerden Jaap Bond en Tjeerd Talsma een mini-kaveltje met daarop een miniatuurmolentje in de hand, met de boodschap dat de provincie de kavels 12 MW aan windenergie cadeau kan krijgen.Van Poelgeest maande de gedeputeerden tot spoed bij het toewijzen van plekken voor windturbines, waarop Jaap Bond aangaf het aanbod mee te nemen in afweging die nu moet worden gemaakt. Hij waakte er wel voor toezeggingen te doen.

Overhandiging mini-kaveltje met daarop een miniatuurmolentje

Overhandiging mini-kaveltje met daarop een miniatuurmolentje

Lees hier het bericht.
Bron: Leidsch Dagblad

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.