Global Wind Service installeert Nordex turbines bij Windpark Ospeldijk

| 18 maart 2021
Windpark Ospeldijk transport turbines

© Zuidenwind

De Duitse turbineleverancier Nordex heeft Global Wind Service (GWS) geselecteerd om 4 van hun Nordex Delta 4000 N149-windturbines te installeren bij windpark Ospeldijk in de gemeente Nederweert, provincie Limburg. Het windpark zal naar verwachting in de zomer van 2021 volledig operationeel zijn.

Windpark Ospeldijk is een initiatief van energiecoöperatie Zuidenwind en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) waarbij WML eigenaar is van 2 windturbines en de overige 2 turbines van Zuidenwind zijn. Nordex kreeg de opdracht om 4 windturbines te leveren uit hun Delta 4000-serie. In juni 2020 zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het windpark gestart. Ondertussen is de site klaar om met de opbouw van de turbines te beginnen.

Nordex Delta 4000 N149

GWS organiseert de installatie vanuit hun Nederlandse kantoor in Duiven. De turbines, van het type Delta 4000 N149, hebben een ashoogte van 135 m en een rotordiameter van 149 m. Samen zullen ze jaarlijks meer dan 45 miljoen kWh elektriciteit kunnen produceren. De turbines worden geïnstalleerd op TS135-torens.

GWS en Nordex werkten samen aan verschillende projecten. GWS installeerde onlangs de allereerste Delta 4000-turbines (N133/4.8 TS110) in het VK in Crossdykes, Schotland. Nu installeert het bedrijf voor het eerst een Nordex Delta 4000-platform in Nederland. Andere Nederlandse projecten waar de bedrijven aan hebben samengewerkt zijn Wieringermeer, Moerdijk en DMO.

De componenten worden naar de site gebracht door Ter Linden Transport, een in Doetinchem gevestigd bedrijf gespecialiseerd in uitzonderlijk transport van windturbines. Vrijdag 12 maart arriveerde het eerste rotorblad. De werkzaamheden zijn te volgen op de website van Zuidenwind.

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.