Google koopt 10 jaar duurzame energie afkomstig van windpark Delfzijl

| 18 november 2014

Google en Eneco maken vandaag bekend dat Google alle energie, die door een nieuw windmolenpark wordt opgewekt, in zal kopen. Het gaat daarbij om een tienjarig contract dat ingaat vanaf begin 2016. Het windmolenpark wordt momenteel gebouwd in Delfzijl. De deal zorgt ervoor dat het nieuwe 600 miljoen kostende datacenter van Google, dat momenteel in aanbouw is in de Eemshaven, direct vanaf het begin van 100 procent lokaal opgewekte duurzame energie voorzien zal worden.

De overeenkomst met Eneco is Google’s derde power purchase agreement (PPA) van de afgelopen 18 maanden in Europa. Daarnaast is het de achtste overeenkomst wereldwijd om duurzame energie aan te schaffen voor zijn datacenters.

Eneco is al begonnen met de bouw van het nieuwe windmolenpark bij Delfzijl. De bouw van de project dat uit 19-turbines bestaat, met een totale gezamenlijke capaciteit van 62MW, zal 80 banen voor lokale aannemers opleveren voor de bouwperiode van 18 maanden.

 

“We hebben afgesproken dat ons nieuwe datacenter in de Eemshaven vanaf de eerste dag zou draaien op hernieuwbare energie en dat zal nu ook gaan gebeuren”, zegt Francois Sterin, Director Global Infrastructure. “Power purchase agreements geven windparkontwikkelaars zoals Eneco de economische zekerheid om te investeren in nieuwe duurzame energiecapaciteit. Dat is goed voor het milieu, maar is financieel gezien ook interessant voor bedrijven zoals Google.”

Google investeert graag in duurzame energie. Denk hierbij aan projecten zonnepanelen op daken  en windparken en schone energie wereldwijd.
“Deze overeenkomst met Google bevestigt het potentieel van windenergie en onze inzet voor duurzame energie”, zegt Jeroen de Haas, CEO van Eneco. “We hebben veel zin om met Google de komende 10 jaar samen te werken en kijken er naar uit om Google’s positie als carbon neutraal bedrijf te waarborgen.”

google datacenter

Google bouwt datacenter in Eemshaven

delfzijl_windmolens0013_jpg

Bron: Persbericht Eneco

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Klimaatverandering, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.