IKEA gaat stroom uit wind en zon aanbieden in Zweden

| 18 augustus 2021
IKEA gaat groene stroom aanbieden aan klanten in Zweden

Bron: Ingka

IKEA gaat via de nieuwe dienst STRÖMMA groene stroom uit wind en zon aanbieden aan consumenten. Thuismarkt Zweden is als eerste aan de beurt. 

Met het STRÖMMA stroomcontract kunnen klanten in Zweden betaalbare, gecertificeerde elektriciteit kopen uit zonne- en windenergie, en met een app hun eigen elektriciteitsverbruik bijhouden.

“Bij IKEA willen we in 2030 volledig circulair en klimaatpositief zijn, gebouwd op hernieuwbare energie en hulpbronnen. We geloven dat de toekomst van energie hernieuwbaar is en we willen elektriciteit uit duurzame bronnen toegankelijker en betaalbaarder maken voor iedereen”, zegt Jan Gardberg, New Retail Business Manager bij Ingka Group dat met 374 IKEA winkels in 30 markten de grootste franchisenemer van het IKEA concept.

Het bedrijf heeft de ambitie om tegen 2030 meer dan 1 miljard mensen te inspireren en in staat te stellen om een beter, gezonder en duurzamer dagelijks leven te leiden binnen de grenzen van de planeet.

“IKEA is een woninginrichtingsbedrijf, en we willen het voor meer mensen makkelijker maken om thuis duurzamer te leven. We bieden op dit moment slimme en energie-efficiënte producten en diensten die bijdragen aan een langere levensduur van producten, minder afval, waterbesparing, gezonder eten en een lager elektriciteitsverbruik. Zonne- en windenergie tegen een lage prijs aanbieden aan meer mensen voelt als de natuurlijke volgende stap op onze reis naar duurzaamheid”, zegt Bojan Stupar, Sales Manager IKEA Zweden.

Zonnepanelen

Naast STRÖMMA in Zweden biedt IKEA op 11 markten al zonnepanelen aan klanten. Het heeft de ambitie om tegen 2025 klanten op alle markten van de Ingka Groep in staat te stellen meer hernieuwbare energie te gebruiken en op te wekken via zijn energiediensten. Klanten die al zonnepanelen hebben gekocht bij IKEA kunnen ook hun eigen productie bijhouden in de app en de elektriciteit die ze niet zelf gebruiken terug verkopen.

In Nederland heeft IKEA zelf ook op vrijwel alle daken van de gebouwen zonnepanelen liggen: er zijn inmiddels bijna 40.000 panelen geïnstalleerd op IKEA winkels en het distributiecentrum. Bij de winkel in Amersfoort heeft IKEA onlangs zelfs zonnepanelen op de zijgevel geplaatst. Het was daarmee de eerste IKEA-vestiging ter wereld. Bron: Ingka

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.