Iv-Offshore & Energy ontwerpt serie 2GW offshore platforms

| 18 oktober 2023

Ingenieursbureau Iv-Offshore & Energy heeft het contract met Seatrium getekend voor het ontwerp van het 2GW IJmuiden Ver Beta platform in de Noordzee. Dit platform is het eerste in een serie 2GW platforms die het consortium GE-Seatrium (GSC) voor TenneT gaat leveren.

Iv zal de detailengineering van het offshore converter platform – momenteel de grootste in zijn soort – voor zijn rekening nemen, zowel voor de topside als de jacket. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor de levering van apparatuur en hulpsystemen.

Het IJmuiden Ver Beta platform komt op zo’n 62 kilometer uit de Nederlandse kust te staan en zet met zijn vermogen van 2 Gigawatt een nieuwe standaard neer binnen de ontwikkeling van de offshore energietransitie en het terugdringen van fossiele brandstoffen (decarbonisatie).

Iv zal binnen meerdere disciplines samenwerken om dit project tot een goed einde te brengen, waaronder het complete ontwerp en engineering, maar ook assetmanagement, platform- en transportanalyses en risicomanagement.

Voor Iv is dit een belangrijke volgende stap in de offshore energietransitie en een versteviging van de bestaande samenwerking met Seatrium.

Tags: , , , , , ,

Category: Netaansluiting, Windenergie

Reacties zijn gesloten.