Jacket voor Hollandse Kust (zuid) Alpha aangekomen bij Scheveningen

| 18 augustus 2020

Het schip met de jacket voor HKZ Alpha is vanaf het strand van Scheveningen in de verte zichtbaar.

Op maandag 17 augustus 2020 arriveerde de Heavy Load Carrier Hua Xing Long bij Scheveningen met aan boord de jacket fundatie voor het Hollandse Kust (zuid) Alpha offshore station. De jacket zal binnenkort door Heerema’s kraanschip Sleipnir naar haar eindbestemming in Vattenfall’s Hollandse Kust (zuid) (HKZ) offshore windpark worden gebracht en daar worden geïnstalleerd.

TenneT is verantwoordelijk voor de offshore verbinding van het windpark. Deze bestaat uit HKZ Alpha en HKZ Beta. De netbeheerder heeft in 2018 aan Petrofac het EPC contract gegund voor het HKZ Alpha offshore transformatorstation. Petrofac heeft de bouw van de jacket fundatie uitbesteed aan Eversendai Offshore in de Verenigde Arabische Emiraten en de topside aan Drydocks World in Dubai. Heerema Marine Contracters werd in mei 2019 het contract gegund voor de installatie van zowel de jacket en de topside.

Jacket fundatie
De 6-potige jacket fundatie is gebouwd op Eversendai Offshore’s werf in RAK Maritime City, Ras al Khaimah. De fundatie weegt ongeveer 3.200 ton en is 40 meter lang, 47 meter breed en 48 meter hoog. Mammoet was aangesteld om de fundatie te wegen en te vervoeren van de werf naar de kade en voor de load-out. De Hua Xing Long vertrok medio juli met de jacket en bijbehorende 6 palen vanaf Eversendai’s werf richting Nederland. Eversendai gaat ook de jacket voor het Hollandse Kust Zuid Beta platform. De topside wordt naar verwachting eind 2020 op de fundatie geïnstalleerd. De verbinding moet in 2021 operationeel worden.

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.