KENC Engineering & Breman Machinery ontwerpen hijstool voor Frans offshore windpark

| 18 november 2020

Van Oord heeft Breman Machinery en KENC Engineering de opdracht gegeven om een casing lifting adapter (CLA) te ontwerpen en te bouwen. De hijstool zal in 2021 de installatie van 190 fundatiepalen op het Franse offshore windpark Saint-Brieuc ondersteunen.

De CLA kan 275 ton tillen en kan worden aangesloten op de tijdelijke behuizing die wordt gebruikt tijdens boorwerkzaamheden. Ook is de tool uitgerust met veiligheidspinnen en kan op afstand worden bediend. De hijstool bevat een onderzeese IP-camera om real-time beelden te leveren tijdens de hijswerkzaamheden. Begin februari 2021 wordt de CLA opgeleverd aan Van Oord.

Offshore windpark Saint-Brieuc
Het offshore windpark Saint-Brieuc is een project van Ailes Marines, een consortium van de Spaanse Iberdrola Group en de Franse bedrijven RES en Caisse Des Dépôts. Het project, gelegen op ongeveer 16 km van de Franse kust in Bretagne, zal 62 Siemens Gamesa SG 8.0-167 DD turbines omvatten. Wanneer het in 2023 operationeel wordt, zal het een totaal geïnstalleerd vermogen hebben van 496 MW.

Van Oord werd in mei dit jaar geselecteerd voor het transporteren en installeren van de 62 jacket funderingen en het offshore onderstation. Voor de werkzaamheden zal het bedrijf zijn installatieschip Aeolus inzetten. Het bedrijf vertelt in een eigen publicatie (ENG) meer over dit project.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.