Laatste turbine van oude Windpark Piet de Wit verwijderd

| 18 maart 2021

© Deltawind

De laatste van 12 windturbines van het oude Windpark Piet de Wit is verwijderd en afgevoerd. Dit meldt Deltawind, een van de initiatiefnemers van het opschalingsproject van het windpark. De turbines maken plaats voor 7 nieuwe, meer krachtiger exemplaren waarmee gezamenlijk 33,6 MW vermogen opgesteld zal staan. Naar verwachting zal het windpark in het vierde kwartaal van 2021 in productie gaan.

Windpark Piet de Wit, gelegen in Ooltgensplaat, gemeente Goeree-Overflakkee, is een initiatief van De Plaet BV met als aandeelhouders Promill BV en de Coöperatie Deltawind u.a. De originele 12 Vestas, type V66, windturbines met een vermogen van 1,75 MW worden vervangen door 7 moderne turbines met elk een vermogen van 4,9 MW. Deze worden geleverd door Nordex. De oude turbines waren sinds 2003 operationeel.

Het bedrijf Business in Wind was verantwoordelijk voor het verwijderen van de turbines. Nu de turbines verwijderd zijn kunnen ook de funderingen weggehaald worden. Het beton uit deze fundaties wordt hergebruikt in de kraanopstelplaatsen voor de nieuwe turbines. Deze werkzaamheden nemen naar verwachting één maand in beslag. De oude turbines krijgen elders een tweede leven.

De bouwactiviteiten voor het nieuwe windpark zijn al vlak na het bereiken van financial close in augustus 2020 opgestart. Zo werden eind december de heiwerkzaamheden voor de fundaties afgerond. In januari 2021 is GMB begonnen met het storten van de fundaties. Het bedrijf zal naar verwachting de laatste fundatie deze week storten.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.