Noord-Hollandse gemeenten richten DECRA op tbv vermindering CO2-uitstoot

| 18 november 2014

Gemeenten Alkmaar / Bergen / Castricum / Heerhugowaard / Schemer en afval- en energiebedrijf HVC hebben gezamenlijk de Duurzame Energie Cooperatie Regio Alkmaar opgericht. (DECRA). En een windturbine is het 1e project. 

De Noord-Hollandse gemeenten willen de samenwerking op het gebied van duurzame energieproductie in de regio vergroten. Decra richt zich op het aanjagen van duurzame energieprojecten  en gaat de behaalde winsten investeren in nieuwe duurzame projecten.

De deelnemende gemeenten hebben de doelstelling om in 2020 de CO2-uitstoot met 20% te verminderen. “Om dit te behalen, moeten we de regionale samenwerking op het gebied van duurzaamheid versterken”, vindt wethouder Jan Nagengast van de gemeente Alkmaar.

Het startbedrag van Decra is zo’n € 470.000. Daarnaast brengt HVC technische kennis van duurzame projecten in. Het eerste project is dus een windturbine, de vierde op industrieterrein De Boekelermeer in Alkmaar. De bijdrage van de gemeente Schermer komt in het volgende duurzame project.

decra

Bron: Duurzaam Gebouwd

Tags: , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Onshore windparken, Subsidie, Windenergie, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.