Plenitude en Simply Blue Group werken samen aan drijvende offshore wind in Italië

| 18 januari 2023
Plenitude en Simply Blue Group werken samen aan drijvende offshore wind in Italië

Bron: Simply Blue Group

Plenitude, de Benefit Corporation van Eni, en Simply Blue Group, een Ierse projectontwikkelaar in de blauwe economie, hebben een overeenkomst ondertekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van een pijplijn van nieuwe drijvende offshore windprojecten in Italië. De eerste twee projecten zijn al ingediend bij de relevante autoriteiten.

Door deze samenwerking willen de partijen de technische en financiële capaciteiten en ervaring van Plenitude op de Italiaanse energiemarkt combineren met de staat van dienst van Simply Blue Group bij de ontwikkeling van wereldwijde drijvende windprojecten.

Messapia en Krimisa projecten met 2,4 GW vermogen

De partijen hebben de eerste twee drijvende offshore windprojecten, “Messapia” in Apulië en “Krimisa” in Calabrië, zijn reeds ingediend bij de relevante autoriteiten.

Het Messapia-project, dat ongeveer 30 km uit de kust van Otranto ligt, zal een totale capaciteit van 1,3 GW hebben en zal een jaarlijkse stroomproductie van ongeveer 3,8 TWh kunnen leveren.

Het tweede project, Krimisa, ligt ongeveer 45 km voor de kust van Crotone en zal een totale capaciteit van 1,1 GW hebben, met een verwachte jaarlijkse energieproductie van maximaal 3,5 TWh.

De partners zullen samenwerken met lokale gemeenschappen en andere belangrijke industriële spelers om innovatieve technologische oplossingen te ontwikkelen en de Italiaanse toeleveringsketen voor drijvende offshore-windenergie te consolideren.

Met het partnerschap zet Plenitude stappen om zijn doelstelling te halen om tegen 2030 15GW aan hernieuwbare capaciteit te bereiken en koolstofneutraliteit in 2040.

Tags: , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.