Q-lite stelt Topwind aan als exclusief distributeur van de Smart Ice Alert Displays in Nederland

| 18 november 2016

Q-lite kondigt aan dat Topwind, bekend van het Ice Prevention System, de exclusieve distributeur wordt van de Smart Ice Alert Displays in Nederland. De samenwerking is opgezet om het huidige systeem van Topwind, waarmee het afvallen van ijs voorkomen wordt, optioneel uit te breiden met een digitaal informatiebord waarmee beheerders en omliggende bedrijven, in risico zones, geïnformeerd worden over de situatie.

 

Q-Lite is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van elektronische informatiesystemen zoals lichtkranten en grafische LED-displays. Op aanvraag van windturbine exploitanten in België heeft Q-lite het Smart Ice Alert Display ontwikkeld. Het display activeert op het signaal van sensoren van de windturbines.

 

Topwind, ontwikkelaar van het Ice Prevention System, ziet mogelijkheden om het Smart Ice Alert Display in te zetten als aanvullend informatie systeem. Het Ice Alert Display zal worden uitgebreidt met een extra modus waardoor de omgeving niet alleen gesignaleerd wordt wanneer er risico is op afvallend ijs, maar ook wanneer de windturbines preventief in de modus: ‘Veilige situatie’ zijn gezet en er dus geen sprake is van risico op afvallend ijs.

 

Alleen in extreme weersomstandigheden zal de modus: ‘Risico op ijsval’ worden geactiveerd waarbij de beheerders of omliggende bedrijven worden geïnformeerd en hun interne veiligheidsprotocollen kunnen opvolgen.

 

Het vernieuwde Ice Alert Display is per direct leverbaar. Ice Alert Displays kunnen ook toegepast worden op reeds in gebruik zijnde IPS’en.

 

Meer weten, bekijk de website.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.