Schultz van Haegen staat achter beslissing provincie Drenthe

| 18 september 2014

In de Tweede Kamer zijn 16 september vragen gesteld door PVV lid, Madlener over het bericht dat de provincie Drenthe de gemeente Emmen dwingt om 30 windturbines te plaatsen.
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu)  zegt in een brief dat ze de gemeente Emmen niet publiekelijk wil steunen in haar strijd tegen windturbines.

Ze is van mening dat de provincie Drenthe correct handelt inzake het realiseren van de doelstelling voor windenergie op land. “Het betreft hier namelijk geen rijksbevoegdheid waar de minister van Infrastructuur en Milieu of Economische Zaken voor verantwoordelijk is.”  Het gaat hierbij om windturbines tussen de 5 en 100 megawatt. Voor grotere windparken is de minister bevoegd.

Wel was het gisteren weer een geduw en getrek bij een voorlichtingsavond in het Drentse Tweede Exloërmond.Tegenstanders van de windmolens werden tegengehouden door beveiligers toen ze naar binnen wilden. Ook zou iemand hete koffie over zich heen hebben gekregen bij een discussie. De politie kwam ter plaatse om de rust te herstellen. Zie hieronder de beelden.

emmen

Tags: , , , , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Wind indexen, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.