Senvion organiseert 100 miljoen Euro lening

| 18 april 2019

Senvion heeft een bindende leningsovereenkomst van 100 miljoen Euro weten te organiseren met haar kredietverstrekkers en belangrijkste obligatiehouders. Dat meldde de Duitse windturbinefabrikant vandaag. Het nieuws volgt nadat Senvion vorige week voorlopig uitstel van betaling had aangevraagd.

De Duitse windturbinefabrikant was van 2007 – 2015 een dochteronderneming van de Indiase windturbinefabrikant Suzlon. Vervolgens kwam Senvion in het bezit van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Centerbridge. Senvion beschikt op dit moment over een goed gevuld orderboek van ongeveer 2,8 miljard Euro, maar operationele fouten waren de oorzaak voor financiële problemen.

Als reactie op de actuele situatie heeft Senvion vorige week uitstel van betaling moeten aanvragen. De bindende leningsovereenkomst van 100 miljoen Euro heeft een termijn van 12 maanden en is goedgekeurd door de Raad. Er is sprake van een zogenaamd ‘debtor-in-possession’ voorziening. Hierbij kan Senvion verder gaan met haar activiteiten en de hervormingen die het aan het begin van het jaar heeft ingezet om weer een gezond bedrijf te worden.

Senvion meldt dat Q1 van 2019 al positieve resultaten toont. Het bedrijf installeerde 366 MW aan vermogen, dit is meer dan twee keer zoveel als in Q1 van 2018. De meerderheid van het geïnstalleerd vermogen vond plaats in groeimarkten zoals Zuid-Amerika (120 MW in Chili) en Australië (110 MW). Senvion installeerde ook haar eerste windturbine in India. Bron: Senvion

Tags: , , ,

Category: Windturbinefabrikanten

Reacties zijn gesloten.