SMST ontvangt order voor gangway- en kraansystemen voor Acta Marine’s nieuwbouw CSOV’s

| 18 juli 2022

SMST heeft een order ontvangen van de Turkse scheepswerf Tersan Shipyard voor een modulair W2W-systeempakket. Deze bestaat uit twee sets van een gangway- en kraansysteem. De systemen worden geplaatst op twee nieuwbouw Construction Service Operation Vessels (CSOV’s) voor Acta Marine.

De apparatuur zal het operationele hart van beide schepen vormen en zorgen voor een optimale logistiek en een veilige en efficiënte overdracht van personeel en vracht.

De twee bestelde sets voor de op methanol MDO/HVO aangedreven Ulstein’s SX-216 TWIN-X Stern design schepen bestaan uit een 6t 3D bewegingsgecompenseerde kraan en een bewegingsgecompenseerde gangway, de zogenaamde Telescopic Access Bridge L-Series (TAB-L), gecombineerd met een Access & Cargo Tower.

De opzet van het systeempakket, dat een laag energieverbruik onderschrijft, is geschikt voor wereldwijde inzet in alle huidige en toekomstige offshore windparken. De levering van beide sets apparatuur is gepland voor Q3-2023. Het contract met Tersan omvat ook de levering van de SMST-missieapparatuur voor twee optionele schepen in een later stadium.

Acta Marine maakte de order van de twee schepen vorige maand bekend. De oplevering van de twee schepen is gepland voor Q2 en Q3 2024. Voor Tersan Shipyard is dit het eerste CSOV-project. Acta Marine heeft al twee soortgelijke schepen in haar vloot. Eerder leverde SMST ook al een W2W systeem voor deze CSOV’s: de Acta Auriga en Acta Centaurus.  Bron: SMST

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.