Tennet wil kabelfabriek in Eemshaven

| 18 maart 2014

I.v.m. de komst van grote aantal windmolens op zee wil Tennet een kabelfabriek in de Eemshaven gaan bouwen. Dit levert honderden banen op. De mogelijke komst van het nieuwe bedrijf werd gisteren bekend gemaakt door Directeur Harm Post van Groningen Seaports. Dit vond plaats tijdens een bijeenkomst over het steunpakket van 60 miljoen euro, dat het Rijk en de provincie beschikbaar stellen voor extra steun aan het Chemiepark Delfzijl. 

De kabelfabriek betekent goed nieuws en ook met de veertig miljoen euro, die beschikbaar komt voor extra investeringen, gaat de vlag uit. Dat geldt ook voor de 20 miljoen euro die minister Asscher geeft voor verbetering van de arbeidsmarkt. ‘Daar kan de hele provincie van profiteren’, zegt gedeputeerde Yvonne van Mastrigt. Het kabinet moet nog een definitief besluit nemen over de fabriek, eind volgende maand komt daar duidelijkheid over.

Tennet wil kabelfabriek in Eemshaven

Tennet wil kabelfabriek in Eemshaven

Bron: RTV Noord

Tags: , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Leveranciers, Offshore windparken, Offshore Windparken, Onshore windparken, Overheid, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.