Vestas gaat prototype 15 MW offshore windturbine in Deens testcentrum in Østerild plaatsen

| 18 oktober 2021
Vestas gaat 15 MW prototype offshore windturbine in Deens testcentrum in Østerild plaatsen

© Vestas

Vestas heeft besloten een prototype van de eerder in februari jongstleden aangekondigde offshore windturbine, de V236-15.0 MW, in het Deense nationale testcentrum in Østerild in het westen van Jutland te installeren.

De installatie is gepland in het tweede halfjaar 2022. Verwacht wordt dat het prototype in het vierde kwartaal 2024 de eerste stroom gaat opwekken.

Met 115,5 m lange rotorbladen heeft de rotor van de V236-15.0 MW een diameter van 236 m en een oppervlakte van 43.742 m2. Dit komt overeen met ca. 6 standaard voetbalvelden van 70 bij 100m. De jaarlijkse productie ligt op ongeveer 80 GWh/jaar.

De bladen zullen in de fabriek van Vestas voor offshore rotorbladen in Nakskov/Denemarken geproduceerd worden. De gondel wordt ook in Denemarken geassembleerd, in de fabriek van Vestas voor offshore gondels in Lindø (haven van Odensee). De eindassemblage van alle pre-geassembleerde onderdelen vindt plaats op de locatie in het testcenter in Østerild.

Zoals gebruikelijk wordt het prototype van de offshore windturbine op land geplaatst omdat dan de testactiviteiten eenvoudiger te realiseren zijn. Vestas is van plan om snel de Type Certificatie te bereiken om de serieproductie nog in 2024 te kunnen opstarten.

Vestas is met de V236-15.0 MW-turbine al voorgeselecteerd om mee te doen in de inschrijving voor turbineleverancier voor het 900 MW He Dreiht-project in Duitsland. Bron: Vestas

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.