VS: New Jersey opent offshore wind tender voor maximaal 2,4 GW

| 18 september 2020

De New Jersey Board of Public Utilities (NJBPU) van de Amerikaanse staat New Jersey heeft vorige week een tweede offshore wind tender geopend voor de ontwikkeling van 1,2 tot maximaal 2,4 GW aan offshore windenergievermogen. De openingsronder loopt tot en met 10 december dit jaar. In juni 2021 zal het resultaat van de tender bekend worden gemaakt.

De eerste offshore tender werd in 2019 gewonnen door het Deense energiebedrijf Ørsted. Deze tender had betrekking op het windenergiegebied Ocean Wind met een vermogen van 1,1 GW voor de kust van de stad Atlantic City. Het windpark zou in 2024 operationeel moeten zijn.

In de komende jaren zal New Jersey geregeld nieuwe offshore tenders uitschrijven om haar doel te bereiken van 7,5 GW offshore windenergievermogen in 2035. Een derde offshore tender van tenminste 1,2 GW zal volgend jaar gelanceerd worden. New Jersey wil in 2050 volledig over stroom uit duurzame bronnen kunnen beschikken.

New Jersey Offshore Wind Strategic Plan
De Raad keurde tevens het definitieve New Jersey Offshore Wind Strategic Plan goed. Dit plan bevat de routekaart van de staat om 7,5 GW aan offshore windenergie tegen 2035 te realiseren. Het plan is ontwikkeld door Ramboll U.S. Corporation via een uitgebreid consultatieproces met publieke belanghebbenden. Het bevat aanbevelingen voor het opzetten van een offshore windindustrie die netto economische voordelen behaalt en de inwoners van New Jersey de beste algemene waarde geeft, terwijl het ook het milieu en de commerciële en recreatieve visserijbelangen beschermt en de gevolgen van klimaatverandering verzacht. Bron: NJBPU

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.