Wereldwijd 11 miljoen mensen werkzaam in de duurzame energie in 2018

| 18 juni 2019

In 2018 waren 11 miljoen mensen wereldwijd werkzaam in de duurzame energie. Dit meldt het internationale duurzaamheidsbureau IRENA in haar rapport ‘Renewable Energy and Jobs – Annual Review‘. In 2017 waren dit er 10,3 miljoen.

Volgens het rapport heeft diversificatie in de duurzame toeleveringsketen ervoor gezorgd dat er een geografische verschuiving plaatsvindt. Tot nu toe was de duurzame energie industrie met name geconcentreerd in de belangrijkste markten als China, de VS en de Europese Unie. De Oost en Zuid-oost Aziatische landen zijn echter ook in opkomst.

Zon (PV) staat aan kop met 1/3 van de totale workflow. De grootste concentratie bevindt zich in Azië, met 3 miljoen PV banen. Dit staat gelijk aan 9/10 van het wereldwijde totaal.

Wind
In 2018 was de wereldwijde windindustrie verantwoordelijk voor 1,2 miljoen banen. Deze waren met name op land te vinden maar offshore wind is een groeiende markt. China leidt met 44 % van het wereldwijde total en wordt gevolgd door Duitsland en de VS.

Het aantal banen in de biobrandstof industrie groeide met 6 % naar 2,1 miljoen.  Waterkracht was goed voor hetzelfde aantal banen: 2,1 miljoen. Driekwart hiervan is werkzaam in Operation & Maintenance. Bron: IRENA

Tags: , , , , ,

Category: Groene energie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.