Windpark Oostpolderdijk officieel geopend

| 18 oktober 2022

© RWE

EInd vorige week is Windpark Oostpolderdijk met drie windturbines op een primaire zeedijk in Eemshaven officieel geopend.

Het windpark werd in bijzijn van ongeveer 80 aanwezigen geopend door gedeputeerde Melissa van Hoorn, Herman Beerda van Waterschap Noorderzijlvest en Fernando Martin Alvarez van RWE. RWE realiseerde het windpark in samenwerking met Waterschap Noorderzijlvest dat de dijk beschikbaar stelde.

Windpark Oostpolderdijk heeft een totaal opgesteld vermogen van 7,5 MW. De drie windturbines van het type Enercon L100 met 2,5 MW vermogen produceren elektriciteit én versterken de zeedijk. Het is de eerste keer in de wereld dat een dergelijk project is gerealiseerd.

Uniek project

Bij het ontwerp moest extra rekening gehouden worden met de eventuele risico’s van de dynamische en statische krachten van de windturbines op de dijkondergrond in verband met de bescherming van de waterveiligheid. Om zowel aan de eisen van de turbineleverancier te kunnen voldoen en de waterveiligheid te kunnen garanderen, lag de oplossing in een op staal gefundeerde windturbine met vrijstaande CSM-panelen als grondverbetering. De oplossing is door Arcadis, Adcim en ABT’s dochterbedrijf WindBase gerealiseerd. De opbouw van de mastdelen op de beperkte ruimte werd mogelijk gemaakt door de inzet van de Lagerwey Climbing Crane. Bron: RWE

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.