Windturbine in je rugzak

| 18 augustus 2014

Een windturbine die tot 300 Watt kan genereren en opvallend: de onderdelen komen uit een 3D-printer. Mooi voordelige energiebron die je overal mee naar toe kan nemen. Tot nu toe worden windturbines niet gebruikt om individuele laptops en smartphones van stroom te voorzien, maar Omni3D brengt daar verandering in, mits ze genoeg geld bij elkaar verzamelen. Met hun AirEnergy 3D bieden ze een turbine die tot 300 Watt energie op kan wekken, wat uitkomst kan bieden voor gebieden waar men geen standaard stroomvoorziening heeft.

Windturbine-rugzak

300 Watt is meer dan genoeg om tablets, laptops en telefoons mee op te laden, en ook kun je er meerdere lampen mee laten branden. De turbine is open source, omdat ze hem graag in willen zetten in ontwikkelingsgebieden in Afrika, zodat daar elektriciteit opgewekt kan worden.

Omdat bijna alle onderdelen geprint worden, ligt de prijs een stuk lager dan je misschien verwacht. Als alles meezit, hoopt het team de totale prijs van de AirEnergy 3D terug te brengen naar 350 dollar. Wellicht kun je in de toekomst jouw tentenvakantie daar een stuk moderner mee maken, en zul je sowieso hoge ogen gooien als je jouw eigen windturbine uit je rugzak tovert op het tentenveld.

Bron: Apparata

Tags: , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Rotorblad, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.