Zuid-Holland onderzoekt 3 locaties windenergie rondom Ridderkerk

| 18 december 2015

De provincie Zuid-Holland zoekt nog naar locaties voor windenergie en heeft in en om Ridderkerk 3 plekken in het vizier. Voor de vierde locatie in Nieuw Reijerwaard staat de komst van drie turbines zo goed als vast. Die molens maken deel uit van het provinciaal inpassingsplan voor het gelijknamige bedrijventerrein. Daar is geen bezwaar meer tegen mogelijk. Toch geeft nog niet iedereen in Ridderkerk het verzet op.

Voor de drie andere locaties zijn de kansen op realisatie wisselend. De komst van een of twee turbines in Donkersloot aan de rivier de Noord, lijkt niet haalbaar. Het belangrijkste bezwaar is de nabijheid van het erfgoed met de molens van Kinderdijk. De locatie in Barendrecht-Oost heeft het bezwaar dat de bewoners in Rijsoord die last krijgen van de turbines in Nieuw Reijerwaard, er aan de andere kant nog een of twee bij krijgen. De Stormpolder in Krimpen lijkt het meest kansrijk, niet alleen omdat Krimpen die zelf heeft voorgesteld, maar ook omdat de hinder beperkt is.
 
Tot vorige week dinsdag kon bij de provincie worden gereageerd op de nieuwe locaties. De gemeente is van mening dat “meer windturbines een te grote aantasting betekent van de leefomgeving, die reeds zwaar belast is”. Na onder andere een milieuonderzoek, zal in tweede helft van 2016 duidelijk zijn op welke locaties daadwerkelijk extra turbines komen.
 

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.