Zuid-Korea: windmetingen opgestart voor groot offshore windpark

| 18 juni 2019

Aan de oostkust van Zuid-Korea, ten hoogte van de stad Ulsan, is een op laser – technologie (genoemd LIDAR – Light Detection and Ranging) gebaseerde drijvende windmeetinstallatie geplaatst t.b.v. het geplande 1.400 MW offshore windpark Ulsan. De locatie van Ulsan ligt 60 km uit de kust. De bouw zal in drie fasen worden gerealiseerd. De eerste fase van 400 MW zal in 2022 operationeel zijn. Ulsan wordt ontwikkeld door de Green Investment Group (GIG). GIG is een onderdeel van de wereldwijd opererende Australische Investeringsbank Macquarie.

Tot nu toe heeft GIG wereldwijd 15 offshore windparken met in totaal 4.500 MW vermogen van het benodigde investeringskapitaal voorzien. Het grootste gedeelte daarvan is in de UK gerealiseerd met 50% van het huidige operationele offshore vermogen. Met deze ervaring is GIG een competente partner voor de ontwikkeling, constructie, exploitatie en onderhoud van offshore windparken.

Kort geleden heeft GIG een Memorandum of Understanding (MOU) getekend met het duurzame Koreaanse fundmanagement bedrijf Energy Infra Asset Management. De intentie van de beoogde samenwerking is door succesvolle realisatie van het Ulsan offshore windpark een belangrijke bijdrage te leveren aan het doel van de Zuid-Koreaanse overheid om in 2030 over 20% duurzame energie te beschikken. Bron: www.greeninvestmentgroup.com

 

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.